fallback

Ранени при взрив на бомба в кафене в Харков

Причините за инцидента се изясняват като версията за терористичен акт не е изключена

10.11.2014 | 13:04 Автор: Ирина Георгиева

Най-малко 11 души бяха ранени при взрив на бомба в кафене в центъра на източно-украинския град Харков. Причините за инцидента се изясняват като версията за терористичен акт не е изключена. Ранените веднага са откарани в болница. Двама от тях са в тежко състояние.

Акенция Интерфакс съобщава, че малко преди взрива, в региона група проукраински активисти са събирали финансови помощи за украинския батальон Авазов, който се сражава със сепаратистите. Разследването обаче е в начален стадий и все още се уточняват всички подробности. Не е изключено причината да се крие в изтичане на газ. Все пак Прокуратурата в Харков е образувала производство за тероризъм. 

"Мисля, че беше терористичен акт. Повтарям, разследването ще даде отговор за причините. Но от гледна точка на бизнеса, ние нямаме силна конкуренция. Никога не сме били притискани." - коментира Михаил Озеров, мениджър на кафенето. 

Сервитьорът na заведението, което се казва „СТЕНАТА“, разказва за случилото се от първо лице:

"Взривът стана точно до бара, от страната на масите с посетителите. Двама клиенти, които бяха седнали на бара са сред тежко ранените. Веднага бяха откарани в Четвърта градска болница." - коментира Женя, сервитьор.

Макар да се намира едва на няколко десетки километри от руската граница, Харков остава под контрола на украинското правителство.

 

fallback
Още от Свят
fallback