16 станаха жертвите в Гърция, много тежко е положението в Лариса

Пожарната продължава да я изпомпва водата

12.09.2023 | 11:44 Редактор: Тодор Петров
16 станаха жертвите в Гърция, много тежко е положението в Лариса

Жертвите от наводненията в Гърция вече са 16. Тежко остава положението в Лариса. Жителите на града са изправени пред безкрайна голгота поради наводнение, причинено от нивото на река Пиниос.

В някои райони на Лариса водата се е оттеглила, а пожарната продължава да я изпомпва, докато в други феноменът на наводненията до голяма степен остава и операциите по евакуация на жителите продължават, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

През последните 24 часа най-големият проблем се появи в квартал "Янулис" и по-специално в работническите къщи на района, където според изявленията на кмета Лариса - Апостолос Калогианис, в момента се е развил специален геоложки феномен, тъй като зад коритото на Пиниос се е образувало ново, второ корито. То се е образувало благодарение на водите, които достигат до Лариса от съседните равнини.

Компетентните органи продължават да оказват помощ с храна и вода на жителите, които са се евакуирали от домовете си. Създадена е организация от общината, докато се полагат усилия за преместване на голяма част от тези жители на други места като хотели в района.

Снимка: БГНЕС