Въздушните удари на САЩ поразиха конвой от 10 камиона на „Ислямска държава”

Убитите джихадисти при атаката са 50, по данни на властите в Мосул

09.11.2014 | 10:50 Редактор:
Въздушните удари на САЩ поразиха конвой от 10 камиона на „Ислямска държава”
Въздушните удари на САЩ поразиха конвой от 10 камиона на „Ислямска държава”

Военновъздушните сили на Съединените Американски Щати нанесоха тежък удар върху организацията „Ислямска държава“. Край град Мосул в Северен Ирак те поразиха конвой от 10 камиона, превозващи ръководството на групировката. Все още се изяснява, дали в тях е бил и нейният основен лидер – Абу Бакр ал-Багдади.

Официалното изявление на американската армия гласи, че десетте превозни средства от конвоя са унищожени и това трябва да се приеме като знак, че Международната военна коалиция срещу джихадистите няма намерение да намалява интензитета на военните удари срещу тях.

Убитите джихадисти при атаката са 50, по данни на властите в Мосул.

Местни граждани разказват, че след започването на военните удари, ръководството на Ислямска държава е променила своята тактика на придвижване, използвайки по-малки и обикновени автомобили, за да не привлича внимание.

В същото време групировката инициира нова вълна от насилие в иракската столица Багдад, където в последните няколко дни най-малко 33-ма души в шиитските квартали загинаха, вследствие на самоубийствени атентати.

В същото време терорист камикадзе атакува военен конвой на иракските сили в северния град Байджи, отнемайки живота на 8 души, включително един от основните ръководители на полицията в региона ген. Файсал Малик ал-Замел.