fallback

Примирието в Донбас виси на косъм

Украинското военно министерство съобщи, че през последните 24 часа сблъсъците със сепаратистите са станали интензивни

08.11.2014 | 11:54 Автор: Мариета Иванова

Примирието в Донбас виси на косъм. Украинското военно министерство съобщи, че през последните 24 часа сблъсъците със сепаратистите са станали интензивни и са довели до смъртта на един и 15 други ранени украински войници.  

Жертвата на сблъсъците е украински парашутист. Той е бил уцелен със снайпер в района на летището в Донецк, където украинските военни реално са обградени от бойци от редиците на сепаратистите. Военното министерство съобщава, че позициите на армията са станали обект на интензивен обстрел, което е довело и до големия брой ранени. Те са настанени в лечебни заведения без опасност за живота. Агенция AFP също съобщава за сблъсъци в източните индустриални зони на Донецк.

На този фон украинската армия обяви, че сепаратистите понасят тежки загуби на бойното поле. Налице обаче са опасения, че получават допълнително военно оборудване и оръжия, което може да обърне развоя на битката. Сепаратистите контрираха с твърдението, че Украйна готви своя офанзива и придвижва към Донецк камиони с амуниции и военна техника.

 

fallback
Още от Свят
fallback