fallback

Любомир Кючуков: Хилъри Клинтън спечели от междинните избори в САЩ

Обама ще трябва да осигури максимално благоприятни условия за следващия кандидат на демократите-за президентските избори, коментира бившият заместник-министър на външните работи

07.11.2014 | 12:06 Автор: Мариета Иванова

От междинните избори в САЩ спечели Хилъри Клинтън, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air бившият заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков.

„Последните две години от мандата на Обама ще бъдат първите две от администрацията на Хилъри Клинтън, като се има предвид факта, че демократите не показаха добри резултати на междинните избори. В този смисъл, вместо да се заеме с библиотеката си, както е изразът на английски, или да си осигури място в историята, Обама ще трябва да осигури максимално благоприятни условия за следващия кандидат на демократите за президентските избори, който се очаква да бъде  Хилъри Клинтън“, коментира Кючуков.

Той допълни, че една от основните критики към Обама е липсата на лидерствто в негово лице и се отправят от по-крайните републиканци и е свързана със загубата на позиции в света. - „Различията там са доста сериозни със степента на утвърждаване и неговия инструментариум“, коментира Кючуков.

Той коментира, че различията между демократи и републиканци за Украйна са по отношение на степента, в която САЩ трябва да снабдява с оръжие украинската армия. - „Т.е. в една или друга степен да имат по-директно участие в събитията, които се случват там. По отношение на Близкия изток първият и най-сериозен сблъсък, който се очаква е по отношение на Иран. Тъй като самият Обама си поставя за цел към края на този месец  - на 24 ноември, да се постигне пробив по отношение на иранската ядрена програма. Тук изниква проблемът със Сената и неговото ново мнозинство, като очакванията са  все пак, изпълнителната власт да използва възможностите, които й дава Конституцията, за да започне облекчаване на санкциите преди този въпрос да бъде поставен в Сената“, заяви Кючуков.

Вижте цялото интервю от видео файла.

 

fallback
Още от Свят
fallback