fallback

Русия свалил изстреляна от Украйна ракета от комплекс C-200

Обсегът на действие на ракетите стига до 360 км

25.08.2023 | 12:22 Автор: Михаела Кирилова

Руското министерство на отбраната заяви, че неговите сили са свалили ракета от комплекс С-200, изстреляна от Украйна над Калужска област, съобщиха руските държавни медии. Приблизително по същото време руски канали в Telegram споделиха информация за експлозии в Калужска и Тулска област.

Министерството потвърди предполагаемия удар с С-200 около 1:30 ч. местно време. Малко преди това руски канали в Telegram публикуваха кадри, на които се вижда как противовъздушната отбрана обстрелва въздушна цел, предполагаемо над Обниск, Калужска област.

Град Обниск се намира само на около 100 км. от Москва и на около 370 км. от границата с Украйна. Изданието "Лига" отбелязва, че модифицираните ракети С-200 имат обсег на действие до 360 км, но е малко вероятно те да са били разположени в близост до границата.

Отново в Telegram беше публикувано видео, което улавя свалянето на ракета, недалеч от военновъздушната база Шайковка в Калужска област, на около 200 км от украинската граница. От кадрите, публикувани от канала, обаче не става ясно дали въпросният снаряд наистина е ракета С-200, предаде БГНЕС.

Наскоро летището беше ударено с дрон, като това доведе до повреда на няколко бомбардировача Ту-22М3, съобщи украинското военно разузнаване.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback