Шойгу: Военният ресурс на Украйна е изчерпан, Европа е подчинена на Вашингтон

"ВСУ не успяват да постигнат резултати", заяви руският министър на отбраната

15.08.2023 | 14:18 Редактор: Искра Ангелова
Шойгу: Военният ресурс на Украйна е изчерпан, Европа е подчинена на Вашингтон

Резервите от военни ресурси на Киев са практически изчерпани - въпреки всестранната помощ на западните държави, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не успяват да постигнат резултати. Това заяви министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу в рамките на XI Московска конференция за международна сигурност, предава ТАСС.

"Въпреки всестранната помощ на Запада, ВСУ не успяват да постигнат резултати. Пример за това е рекламираното стратегическо контранастъпление. Предварителните резултати от бойните действия показват, че военният ресурс на Украйна е почти изчерпан", увери военният министър.

По думите му САЩ, под лозунга за подкрепа на Киев, "разчистват военните арсенали на своите партньори в света", но всъщност разчистват пазара за продуктите на собствения си военнопромишлен комплекс. Шойгу добави, че за нови оръжия партньорите ще трябва да се съгласят да ограничат суверенитета си в сферата на сигурността, пише "Фокус".

"За пример може да служи Европа, където отбранителната политика е изцяло подчинена на интересите на Вашингтон", заключи руският министър.

Снимка: БГНЕС