fallback

Путин отсече: Русия ще се движи само напред и няма да се предаде

Страната отговаря на външните предизвикателства, укрепвайки качеството и ефективността на работата, смята руският президент 

13.07.2023 | 20:28 Автор: Тодор Петров

Русия ще върви само напред, избирайки свой собствен път, но без да се изолира от другите държави, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от руските държавни медии.

В речта си на технологична конференция, озаглавена "Изчисления и комуникации. Квантовият свят", Путин заяви, че противниците на Русия са се надявали страната да отстъпи и да се предаде, но "няма да бъде така".

Според него страната отговаря на външните предизвикателства, укрепвайки качеството и ефективността на работата и "разпространяването на свободата".

Путин добави, че подобна ситуация е възникнала през 2014 г., "когато първата вълна от външни санкции се превърна в стимул за бързо развитие в някои области, включително селското стопанство".

"Днес подобни положителни процеси набират скорост в промишлеността и в технологичната сфера. В същото време разбираме, че в настоящите условия основното за окончателното развитие е да се съсредоточим върху приоритетните задачи", каза Путин, предаде БГНЕС.

"Трябва да разполагаме не само с научни изследвания и базови решения, но и с цялата технологична и производствена верига, със собствено оборудване, хардуерни компоненти, софтуер и, разбира се, с хора или човешки ресурси", настоя Путин по време на речта си. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback