Путин отсече: Русия ще се движи само напред и няма да се предаде

Страната отговаря на външните предизвикателства, укрепвайки качеството и ефективността на работата, смята руският президент 

13.07.2023 | 20:28 Редактор: Тодор Петров
Путин отсече: Русия ще се движи само напред и няма да се предаде

Русия ще върви само напред, избирайки свой собствен път, но без да се изолира от другите държави, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от руските държавни медии.

В речта си на технологична конференция, озаглавена "Изчисления и комуникации. Квантовият свят", Путин заяви, че противниците на Русия са се надявали страната да отстъпи и да се предаде, но "няма да бъде така".

Според него страната отговаря на външните предизвикателства, укрепвайки качеството и ефективността на работата и "разпространяването на свободата".

Путин добави, че подобна ситуация е възникнала през 2014 г., "когато първата вълна от външни санкции се превърна в стимул за бързо развитие в някои области, включително селското стопанство".

"Днес подобни положителни процеси набират скорост в промишлеността и в технологичната сфера. В същото време разбираме, че в настоящите условия основното за окончателното развитие е да се съсредоточим върху приоритетните задачи", каза Путин, предаде БГНЕС.

"Трябва да разполагаме не само с научни изследвания и базови решения, но и с цялата технологична и производствена верига, със собствено оборудване, хардуерни компоненти, софтуер и, разбира се, с хора или човешки ресурси", настоя Путин по време на речта си. 

Снимка: БГНЕС


1
9 rate up comment rate down comment 2
Путин
преди 1 година
Ще направи Русия парий,а руснак обидна дума.Всеки народ си заслужава съдбата. Сигнализирай за неуместен коментар