Военната помощ за Украйна ни приближава до Трета световна война, предупреди Медведев

Напълно побъркалият се Запад не можа да измисли нищо друго, посочи той

12.07.2023 | 07:25 Редактор: Юлиан Христов
Военната помощ за Украйна ни приближава до Трета световна война, предупреди Медведев

Заместник-председателят на влиятелния руски Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че увеличаването на военната помощ за Украйна от страна на НАТО приближава до Трета световна война.

Медведев направи това изявление в коментар за първия ден от срещата на върха на ръководения от САЩ Алианс в Литва, на която редица държави обещаха повече оръжия и финансова подкрепа. Според бившия премиер и президент на Русия, помощта няма да възпре Москва да постигне целите си в Украйна. 

"Напълно побъркалият се Запад не можа да измисли нищо друго", добави Медведев. "Всъщност това е задънена улица. Третата световна война е все по-близо", добави той в Telegram.

"Какво означава всичко това за нас? Всичко е очевидно. Специалната военна операция ще продължи със същите цели", подчерта той, предаде БТА.

Западът твърди, че иска да помогне на Украйна да спечели войната и западните сили вече са доставили на Киев големи количества модерни оръжия и боеприпаси. Медведев се представяше за либерален модернизатор, когато беше президент в периода 2008-2012 г., но сега играе ролята на твърд противник на Запада, привърженик на крайните мерки. Дипломати казват, че възгледите му дават представа за мисленето на най-високите нива на кремълския елит.

Снимка: БГНЕС