fallback

Ожесточени боеве около Бахмут. Украйна: Русия понася огромни загуби, връщаме си територии

Властите в Москва и региона съобщиха за нови атаки с дронове

04.07.2023 | 14:03 Автор: Искра Ангелова

Властите в Москва и региона съобщиха за нови атаки с дронове, за които обвиниха Украйна. Нападенията са били отразени. Няма данни за пострадали хора. В същото време Украйна обяви, че войските ѝ са успели да възвърнат от руските сили нови територии.

Кметът на руската столица Сергей Собянин посочи Украйна като виновника за поредното нападение с дронове в региона. Временно е било нарушено разписанието на летище Внуково.

14 полета са били пренасочени към съседни летища. По-късно работата на "Внуково" беше възобновена. Кметът твърди, че всички безпилотни апарати са елиминирани.

Руските власти твърдят за свалени дронове - два над периферията на Москва и един над Калужка област, на около 200 км южно от столицата.

В края на май имаше атака с 8 дрона. Тогава бяха нанесени щети на три многоетажни жилищни сгради.

Украйна пък обяви, че се ожесточават боевете около разрушения източен град Бахмут. Според заместник-министъра на отбраната Хана Маляр украинските военни са си върнали 37 квадратни километра територия в тежки сражения.

Украинският Съвет за национална сигурност и отбрана отчете, че в контраофанзивата срещу руската армия последните няколко дни са били "особено плодотворни".

Руските сили оказват съпротива, но понасят огромни загуби.

Вижте повече в репортажа на Григорий Недялков.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback