Българите, наред с гърците и босненците, са най-недоволни от управляващите

Проучването е на Google.

19.10.2014 | 14:00 Редактор: Мариета Иванова
Българите, наред с гърците и босненците, са най-недоволни от управляващите

Българите са сред най-недоволните от политиците си. Сериозно разочарование от управляващите има в Босна и Херцеговина и Гърция, показва проучване на Google. Изводите са направени след допитване, базирано на въпроси, свързани с корупцията, безработицата и подкрепата, която гражданите на съответната държава оказват на управляващите да останат на власт.

В класацията на Google, първи по неудовлетвореност са гражданите на Босна и Херцеговина, където само 8% подкрепят правителството и участващите в управлението политици. 91% са убедени, че корупцията е най-разпространена сред властимащите.

Втори в списъка се нареждат българите. У нас само 13 % гласуват подкрепа на хората във властта, на техните решения и действия. 79% от сънародниците ни са убедени, че корупцията в правителствените среди е широко разпространена.

Веднага след България се нареждат Гърция и Чехия.

"Оценката на хората за тяхното собствено икономическо бъдеще играе голяма роля в рейтинга на одобряването. За държавите с ниски оценки общият знаменател се дължи е разминаването между човешкия потенциал - образование и реализация ", обяснява Стюарт Холидей, президент на международния център "Мередиан".