Русия: Отблъснахме украинска контраофанзива на няколко фронта

Украинците са претърпели тежки загуби на хора и техника

14.06.2023 | 17:50 Редактор: Юлиан Христов
Русия: Отблъснахме украинска контраофанзива на няколко фронта

През последното денонощие украинските сили са опитали безуспешно да предприемат контраофанзива на три различни фронта в южната Донецка област, Запорожка област и в района на Донецк, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на руското министерство на отбраната.

В изявлението се казва, че украинските сили са претърпели тежки загуби на хора и техника. Ударени са били и украински оръжейни складове

Руското ведомство съобщи, че по време на нощните удари чрез използване на високоточни оръжия с голям обсег с морско и въздушно базиране на прицел са били взети и части на резервните сили и чуждестранни наемници, съобщи ТАСС.

Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди тези твърдения чрез независими източници. Според официален представител на министерството на отбраната на Русия, въоръжените сили на Украйна са понесли загуби от около 7500 убити и ранени от 4 юни насам при опитите за нападения на южнодонецкия, запорожкия и донецкия фронт, предаде БТА.

Междувременно Украйна съобщи за напредък в контраофанзивата си срещу руските сили днес в "изключително ожесточени" боеве, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение в Telegram на украинския заместник-министър на отбраната Хана Малиар.

Снимка: БГНЕС