Синът на Джо Байдън уволнен от военноморските сили заради употреба на кокаин

Информацията бе потвърдена и от говорителя на военноморските сили Раян Пери

17.10.2014 | 13:11 Редактор: Ирина Георгиева
Синът на Джо Байдън уволнен от военноморските сили заради употреба на кокаин

По-малкият син на американския вицепрезидент Джо Байдън е бил уволнен от състава на военноморските сили, след като тест за наркотици е показал, че е употребявал кокаин. 44-годишният Хънтър Байдън, който се присъедини към резерва като мичман втори ранг през 2012 г., се е провалил на теста през юни 2013 г. Въпреки положителната проба младият Байдън е бил освободен чак през февруари тази година, обяви представител на военноморските сили.

След оповестяването на новината Хънтър Байдън направи изявление, в което потвърди разпространената информация и заяви, че съжалява за действията си. Уважавам решението на военноморските сили. С любовта и подкрепата и на семейството ми аз продължавам напред, заяви младият Байдън.

Информацията бе потвърдена и от говорителя на военноморските сили Раян Пери. Той уточни, че от май 2013 г. насам Хънтър е работил във американската база Норфолк в щата Вирджиния. Пери отказа да даде повече подробности заради законите за поверителност в американската армия. 

В средата на май Хънтър, който е юрист по образование, стана част от борда на директорите на най-големия независим производител на газ в Украйна Burisma Holdings. Тогава младият Байдън заяви, че се надява да помогне за повече прозрачност, по-добро корпоративно управление и международно развитие, които да бъдат в помощ на икономиката и народа на Украйна. Месец преди назначението му Джо Байдън посети Киев, за да обсъди как САЩ да помогнат за енергийната сигурност и независимост на Украйна.

Другият син на американския вицепрезидент Бо Байдън също е юрист, като в момента е главен прокурор на щата Делауеър.