Руски депутат се усъмни в успеха на специалната военна операция, наказват го

Един от обсъжданите варианти е Затулин да бъде изключен от парламентарната група на "Единна Русия"

05.06.2023 | 22:04 Редактор: Елеонора Танева
Руски депутат се усъмни в успеха на специалната военна операция, наказват го

Управляващата партия в Русия обсъжда какви мерки да предприеме спрямо своя депутат Константин Затулин, който се осъмни в успеха на така наречената “специална военна операция” в Украйна. Това съобщава вестник “Ведомости”, като се позовава на два близки до президентската администрация източника в “Единна Русия”.

По време на публично обсъждане под наслов “Каква Украйна ни е нужна?” членът на "Единна Русия” и първи заместник-председател на Комитета в Думата по въпросите на общността на независимите държави Константин Затулин е изразил своята позиция.

"Денацификация, демилитаризация, неутралитет на Украйна и защита на жителите на Донецката и Луганската народна република, които са страдали през цялото това време. По коя от тези точки сме постигнали резултат до момента? По нито една", каза депутатът, цитиран от БНР.

Затулин допълни, че искането за неутралитет на Украйна няма никакъв смисъл, защото, по думите му, страната със сигурност вече няма да бъде неутрална. По информация на цитираните от “Ведомости” източници един от обсъжданите варианти е Затулин да бъде изключен от парламентарната група на “Единна Русия”. Другият - да бъде предупреден да не си позволява подобни изказвания в бъдеще.

Снимка: БГНЕС