fallback

Украински диверсанти или руски партизани: Антипутински сили атакуват Белгород

В района е въведен режим на антитерористична операция

23.05.2023 | 10:19 Автор: Искра Ангелова

Експлозия е разтърсила руския град Белгород, като по данни на SOTA е ударена сградата на регионалното подразделение на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация.

Сигналът за взрива е подаден минути преди полунощ - 23:56 часа. "Поради въведения в града режим на контратерористична операция, всякакви публикации без позоваване на официални източници са забранени в региона", отбелязва медията.

В понеделник в социалните мрежи проукраински групировки - "Руски доброволчески корпус“ и "Свобода на Русия“ обявиха "началото на освобождението на Русия от режима на Путин".

В интернет се появиха видеа с военни, танкове и дори хеликоптер в района на Белгород, а също и на "военни" в Брянска област. Събитията - каквито и да са те - се развиват в регионите, разположени близо до границата с Украйна.

Първоначално руските власти не коментираха официално случващото се, но по-късно съобщиха за проникването на "украински диверсанти".

Министерството на отбраната на Русия "продължава да разчиства територията" на Грайворонския район на Белгородска област след нахлуването на диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) от Украйна, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков, цитиран от "Фокус".

По думите му, цитирани от вестник "Коммерсант", е била разпоредена евакуация на редица населени места. Има информация за една загинала жена и още двама ранени, без да се привеждат допълнителни подробности за причините. 

В резултат на "нападение на диверсанти" са били ранени общо осем души, има и данни за разрушени сгради. В района е въведен режим на антитерористична операция.

Украинските власти отричат ​​участие в събитията и твърдят, че зад тях стоят "руски партизани". През нощта районът е бил обстрелван три пъти, съобщава РБК-Украйна.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback