Над 40 загинали при самоубийствен атентат в Йемен

Сред загиналите има деца

09.10.2014 | 15:11 Редактор:
Над 40 загинали при самоубийствен атентат в Йемен
Над 40 загинали при самоубийствен атентат в Йемен

Най-малко 47-ма души загинаха при самоубийствен атентат в центъра на Йеменската столица Сана. Сред загиналите има пет деца. От местната служба за сигурност твърдят, че атентатът е бил насочен срещу бойци на шиитското движение Ал Хуси, които контролират йеменската столица.

Експлозията е станала близо до контролен пункт на площад "Тахрир", докато привърженици на Ал Хуси се събирали на площада за протест срещу предложения от президента Абд Мансур Хади нов премиер Ахмед Ауад бин Мубарак.

Веднага след експлозията на мястото е имало 20 тела. По-късно медицински лица са заявили пред Reuters, че броят на жертвите е достигнал до 42, като се очаква да расте още, тъй като много от ранените са в критично състояние. Полицай, охраняващ местна банка в близост до инцидента твърди, че мъж, който очевидно носел колан с експлозиви, се приближил до контролен пункт, след което се взривил.

Часове по-рано премиерът Ахмед Ауад бин Мубарак подаде оставка след натиск от страна на движението ал Хуси върху президента. Никой не е поел отговорност за атентата, но атаката носи почерка на Ал Кайда на Арабския полуостров.