Издава ли Пригожин на Киев позициите на руските войски?

Това означава, че не само се бия за Русия, но и Зеленски изпълнява моите заповеди, каза шефът на "Вагнер"

15.05.2023 | 14:48 Редактор: Тодор Петров
Издава ли Пригожин на Киев позициите на руските войски?

Основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин определи съобщенията, в които се твърди, че е предложил на Украйна информация за позициите на руските войски, като "смехотворни" и резултат от евентуална клеветническа кампания.

През последните дни изостри реториката си срещу руското министерство на отбраната, като публикува язвителни видеоклипове за генералите на Москва.

Бойците на "Вагнер" оглавиха борбата на Москва за източния украински град Бахмут, а влиянието на Пригожин рязко нарасна след офанзивата на Москва.

The Washington Post публикува в неделя материал, базиран на непотвърдени данни от американското разузнаване, за това, че Пригожин е имал контакти с украинското разузнаване през януари. Според американски документи, пише вестникът, Пригожин е предложил на Киев информация за позициите на руската армия в замяна на изтеглянето на украинските войски от районите край Бахмут.

В аудиосъобщение, публикувано в Telegram, Пригожин се присмя на публикацията.

"Да се чете това, разбира се, е приятно. Това означава, че не само се бия за Русия, но и Зеленски изпълнява моите заповеди. Това е смешно. Разбира се, че ще изсипят колкото се може повече гадости върху мен", коментира шефът на "Вагнер", цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че зад твърденията може да стоят "хора от Рубльовка" - луксозно московско предградие, в което живее руският елит.

Снимка: БГНЕС