fallback

Украйна: Борим се за Бахмут, можем да унищожим врага

Напредването на нашите войски е първата успешна настъпателна операция, каза командирът на украинските сухопътни войски

15.05.2023 | 10:29 Автор: Вяра Димова

Защитата на Бахмут продължава и последните дни показаха, че Украйна може да напредне и да се противопостави на руските сили там. Това заяви командирът на украинските сухопътни войски ген. Олександър Сирски, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

"Напредването на нашите войски по посока на Бахмут е първата успешна настъпателна операция в отбраната на града", заяви Сирски, цитиран в Telegraм канала на украинския военен център "Медия", отбелязвайки първите постигнати успехи на украинската офанзива.

"Последните няколко дни показаха, че можем да се придвижваме напред и да унищожаваме врага дори в такива изключително трудни условия. Операцията за защита на Бахмут продължава. Взети са всички необходими решения за отбраната", подчерта Сирски, цитиран от БТА.

Плановете на Русия за превземане на обсадения източен украински град Бахмут остават непроменени и към покрайнините му се изпращат нови щурмови сили, съобщи украинският зам.-министър на отбраната Хана Маляр в изявление, което също беше публикувано в Telegram.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback