Русия готви "адекватен отговор" на британските доставки на ракети в Украйна

Основателят на "Вагнер" и руското военно министерство излязоха с различни версии за хода на боевете

11.05.2023 | 19:40 Редактор: Юлиан Христов
Русия готви

Русия ще отговори адекватно на решението на Великобритания да достави на Украйна далекобойни ракети. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

Той заяви, че се отнася много негативно към действията на британските власти

"Ще се наложи да отговорят адекватно нашите военни, които, естествено, ще приемат на този фон съответните решения от военна гледна точка", заяви Песков, цитиран от БНР. 

Междувременно основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин и руското министерство на отбраната излязоха с различни версии за ситуацията на бойното поле в района на Бахмут.  

Пригожин заяви, че украинската армия е започнала да контраатакува по фланговете и изрази съжаление, че действията на противника са "частично успешни". От военното ведомство пък обявиха, че подразделения на въздушно-десантните войски подкрепят настъплението на наемниците от "Вагнер" към западната част на града.  

Според Пригожин президентът на Украйна Володимир Зеленски цели да заблуди руската страна, като твърди че украинската контраофанзива  се отлага. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна определи като "незаконно и нелегитимно" решението на американския министър на правосъдието Мерик Герланд да предаде на Украйна 5,4 млн. долара от замразените активи на руския олигарх Константин Малофеев. 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Още втората седмица от специалната операция имаше изказване на влиятелни руски политолози в това число и на Дугин. Изводът беше следния: Варшава, Лондон и Берлин ще са радиоактивно стъкло. На там е тръгнало... Сигнализирай за неуместен коментар