Израел удари "Ислямски джихад", 12 души са убити

Сред загиналите има жени и деца

09.05.2023 | 07:40 Редактор: Михаела Димитрова
Израел удари

Израел нанесе въздушни удари срещу палестинската групировка "Ислямски джихад" в ивицата Газа, съобщиха военните, а Министерството на здравеопазването на контролираната от Хамас територия информира, че са убити 12 души, сред които жени и деца, предаде АФП.

Израелската армия заяви, че е нанесла удари по трима лидери на "Ислямски джихад". Бойната групировка потвърди информацията.

Операцията се провежда по-малко от седмица, след като "Ислямски джихад" обяви примирие около Газа, с посредничеството на Египет, след ново разпалване на насилието.

Израел и бойците от Газа си размениха трансграничен огън след смъртта в израелски арест на Хадер Аднан, който бе обявил 87-дневна гладна стачка след ареста му заради връзки с "Ислямски джихад".

Групировката заяви, че Израел е "пренебрегнал всички инициативи на посредниците" и се закани, че ще "отмъсти за лидерите", убити при последните въздушни удари, припомня БГНЕС. С днешните жертви броят на палестинците, загинали в израелско-палестинския конфликт досега през тази година, достигна 120 души.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Сало
преди 1 година
Ще има отговор!Ядейте се самозабравиха!Забраниха да се вярва в БОГ,наказва се до година затвор! Сигнализирай за неуместен коментар