Кьовеши осъди атаката срещу Гешев: Който посегне на съдебната власт, е изключително опасен

Европейският главен прокурор вярва, че властите няма да щадят усилия, докато не се хвърли пълна светлина върху случилото се

02.05.2023 | 14:37 Редактор: Михаела Димитрова
Кьовеши осъди атаката срещу Гешев: Който посегне на съдебната власт, е изключително опасен

Осъждам по най-категоричен начин нападението срещу главния прокурор на Република България и пожелавам на г-н Гешев и семейството му да се възстановят от този травмиращ инцидент.

Това написа в своя позиция за случая европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

"В Европейския съюз престъпниците, които се осмеляват да нападнат който и да е член на съдебната власт, трябва да се считат за изключително опасни и борбата с тях да се води с изключителна решителност. Вярвам, че българските полицейски сили, прокурори и съдии ще предприемат всички необходими мерки за защита на върховенството на закона и независимостта на съдебната система в България и няма да щадят усилията си, докато не се хвърли пълна светлина върху случилото се, кой е отговорен и как може да се стигне дотук", пише още в изявлението на Кьовеши, цитирано от "24 часа".

По-рано от Европейската комисия също заявиха, че осъждат нападението, което стана между самоковските села Железница и Ковачевци.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
ivo1
преди 1 година
Ами тя знае ли го това? За един приятел питам. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Гост
преди 1 година
Посегнали на съдебната власт - дрън, дрън, цирк! Сигнализирай за неуместен коментар