Демонстранти в Париж настояха за санкции и срещу жената на руски зам.-министър

Френските власти са били предупредени за този случай

23.04.2023 | 22:26 Редактор: Михаела Димитрова
Демонстранти в Париж настояха за санкции и срещу жената на руски зам.-министър

Няколко десетки демонстранти поискаха днес в Париж Европейският съюз да разшири санкциите си срещу Русия като включи в тях и съпругата на руския заместник-министър на отбраната, обвинена в заобикаляне на наложените европейски принудителни мерки, предаде Франс прес.

Тимур Иванов, който е обект на европейски санкции от октомври насам, се разведе със съпругата си Светлана Маниович през лятото на 2022 г., за да я защити от санкции, твърдят привърженици на излежаващия присъда в Русия руски опозиционер Алексей Навални. 

Демонстрацията се проведе пред предполагаемия дом на Маниович във френската столица.

Преди развода Маниович смени фамилията си на Иванова, но зам.-министърът на отбраната остава единственият й източник на финансова издръжка, предаде БТА. Демонстрантите носеха плакати с надписи "Убийства в Украйна. Съпруга във Франция". Те настояха на съпругата на заместник-министъра да бъде забранено да пребивава в Европа и активите й да бъдат замразени.

Френските власти са били предупредени за този случай, но до момента няма отговор.

Снимка: Pixabay


2
0 rate up comment rate down comment 0
D2
преди 1 година
Чувал съм на пазара, че имало от години някакви протести в Париж, но чета само онейър и ето сега ни ги съобщиха и разясниха. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
бля
преди 1 година
бля бля дано ви свърши ядреното гориво Сигнализирай за неуместен коментар