fallback

Пекин предупреди протестиращите да останат разумни и въздържани

Коментар на Мия Саини за телевизия Bloomberg от Хонконг

03.10.2014 | 17:21 Автор: Георги Стоянов

Това са последните опасения около протестиращите и правителството. Изпълнителният администратор на Хонконг Си. Уай. Ленг направи изявление за пресата и това са основните акценти  от него.

Той каза, че се надява, че протестиращите ще останат разумни и въздържани. Той подчерта, че правителството трябва да направи най-доброто за гражданите и че те трябва да се придържат към основните закони, тоест законите в Хонконг.

Той казва, че правителството и полицията демонстрират висока степен на толерантност и допълни, че вторият човек в администрацията на Хонконг Кари Лам ще се свърже с лидерите на студентите, за да разговаря за това, какво може да се направи в рамките на конституцията.

Всичко това като цяло потвърждава тезата, че правителството ще продължи да отстоява позициите си, а именно, на първо място те искат протестиращите да се върнат в университетите и да се махнат от улиците и като цяло редът в Хонконг да бъде възстановен.

Това не е нещо по-различно от по-ранните му изказвания. Така че това беше последното обръщение на  Си. Уай. Ленг, докато все по голям брой протестиращи се събират пред сградата на правителството.

 

fallback
Още от Свят
fallback