fallback

САЩ отменят санкции срещу Русия при определени условия

Споразумението, постигнато в Минск, трябва да бъде напълно изпълнено, посочи помощник-държавния секритар Виктория Нюланд

03.10.2014 | 08:02 Автор: Мариета Иванова

Съединените щати са готови за премахването на част от санкциите срещу Русия, но само при определени условия. Това заяви американският помощник-държавен секретар Виктория Нюланд. Тя допълни, че споразумените, което беше постигнато в Минск трябва да бъде напълно реализирано, за да бъдат смекчени санкциите срещу Кремъл.

Нюланд твърдо заяви, че топката е в полето на Владимир Путин и от него зависи какво ще се случи. Според САЩ Киев изпълнява своите задължения, след като правителството прие закон за амнистията и специален закон за статута на Източна Украйна.

В същото време проруските сепаратисти в Източна Украйна съобщиха, че са превзели летището в Донецк.

„След 5 месеца летището на Донецк е превзето от армията на Новорусия”, се посочва в съобщение на бунтовниците в социалните мрежи.

По-рано се съобщаваше, че в резултат на обстрел на територията на летището на Донецк е избухнал силен пожар. Тази нощ при обстрел над медицински пункт е загинал един човек. Според украинските власти ситуацията в града остава нестабилна.

 

fallback
Още от Свят
fallback