САЩ отменят санкции срещу Русия при определени условия

Споразумението, постигнато в Минск, трябва да бъде напълно изпълнено, посочи помощник-държавния секритар Виктория Нюланд

03.10.2014 | 08:02 Редактор: Мариета Иванова
САЩ отменят санкции срещу Русия при определени условия

Съединените щати са готови за премахването на част от санкциите срещу Русия, но само при определени условия. Това заяви американският помощник-държавен секретар Виктория Нюланд. Тя допълни, че споразумените, което беше постигнато в Минск трябва да бъде напълно реализирано, за да бъдат смекчени санкциите срещу Кремъл.

Нюланд твърдо заяви, че топката е в полето на Владимир Путин и от него зависи какво ще се случи. Според САЩ Киев изпълнява своите задължения, след като правителството прие закон за амнистията и специален закон за статута на Източна Украйна.

В същото време проруските сепаратисти в Източна Украйна съобщиха, че са превзели летището в Донецк.

„След 5 месеца летището на Донецк е превзето от армията на Новорусия”, се посочва в съобщение на бунтовниците в социалните мрежи.

По-рано се съобщаваше, че в резултат на обстрел на територията на летището на Донецк е избухнал силен пожар. Тази нощ при обстрел над медицински пункт е загинал един човек. Според украинските власти ситуацията в града остава нестабилна.