Дарт Вейдър - президент на Украйна?

ЦИК е регистрирала цели шестима кандидати за вота под името Дарт Вейдър

30.09.2014 | 13:53 Редактор: Ирина Георгиева
Дарт Вейдър - президент на Украйна?

Днес приключва регистрацията на кандидатите за парламентарните избори в Украйна. Надпреварата на 26 октомври ще бъде с космически мащаби. ЦИК е регистрирала цели шестима кандидати за вота под името Дарт Вейдър.

Президентът Дарт Вейдър едва ли някога ще се появи в учебниците по история, но проучванията на общественото мнение показват, че тъмният лорд на ситите от Междузвездни войни е по-популярен от всеки друг кандидат за държавен глава. Неговата програма включва превръщането на Република Украйна в империя и възстановяването на предишната й слава.

„Готов съм да поема отговорност за съдбата на Украйна, ако сънародниците ми окажат тази висока чест“, споделя пред привърженици украинският Дарт Вейдър.

Върховният главнокомандващ на Галактическата империя и друг път се е появявал на политическата сцена. През 2012 г. печели 3% на парламентарните избори в Украйна. Уви, постижението му не бе счетено за легитимно, тъй като избирателите му сами добавяли името в бюлетината.

До този момент Вейдър и неговите щурмоваци бяха известни предимно с борбата си срещу нарушителите на забраната за паркиране в центъра на черноморския град Одеса, с атаката си срещу правосъдното министерство и с раздаването на безплатни сол и кибрит заради предстоящия край на света.