fallback

Украинци хакнаха сметка на руски военен блогър, купили секс играчки за $25 000

Михаил Лучин спонсорирал покупката на дронове за руската армия

05.04.2023 | 11:18 Автор: Петя Кръстева

Украински активисти твърдят, че са хакнали акаунта за онлайн пазаруване на руски военен блогър, който е купувал дронове за силите на Москва, и са похарчили събраните в сметката пари за секс играчки, съобщи "Политико".

Групата "Киберсъпротива" заяви, че е атакувала акаунта в AliExpress на Михаил Лучин - приятел на проруския военен блогър Владлен Татарски (с истинско име Максим Фомин), който беше убит при експлозия в кафене в Санкт Петербург в неделя. Лучин е събирал пари за закупуване на безпилотни самолети, които руските войски да използват в Украйна.

"Той е военен престъпник, доброволец, блогър, а сега и собственик на вибратори", се казва в изявлението на хакерите, които публикуват скрийншот, на който се вижда как използват акаунта на Лучин. Украинците твърдят, че са купили секс играчки на стойност 25 000 долара чрез акаунта на Лучин.

Те добавят, че сега Лучин е собственик на "уникална" колекция от мъжки полови атрибути на стойност 25 000 долара - пари, които той е планирал да похарчи за дронове за руската армия. "Сега вместо дронове той ще трябва да изпраща камиони, пълни с вибратори и други много ценни неща за руския народ", пишат хакерите, пише "24 часа".

Лучин потвърждава, че електронната му поща и акаунтът му са били хакнати от украинците, но твърди, че е успял да си върне по-голямата част от източените пари - с изключение на 17 000 рубли (195 евро), които са били похарчени за вече доставени секс играчки. Руснакът също така заяви, че е "тъжно", че няма "достатъчно ракети "Калибър", с които да бъдат ударени хакерите.

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Свят
fallback