fallback

Беър Грилс се присъединява към борбата на Украйна срещу Русия

Събира пари за възстановяването на разрушените домове

04.04.2023 | 11:10 Автор: Тодор Петров

Известният британски приключенец Беър Грилс се присъединява към борбата на Украйна срещу Русия, като събира пари, за да помогне за възстановяването на разрушените от войната апартаменти в Киев.

В изявление за "Политико" Грилс заяви, че е "горд", че подкрепя народа на Украйна, и добави, че иска да "подкрепи милионите хора, чийто живот е бил разкъсан от тази война".

Грилс - който неотдавна се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев за документален филм на британската телевизия - каза също, че от тренировъчен опит знае, че оцелелите развиват "тиха смелост и устойчивост, които се превръщат в техен характер" - качества, които той вижда в украинския народ, който повече от година е подложен на руска атака.

През последните две десетилетия Грилс стана известен с участието си в телевизионни предавания за оцеляване, в които се противопоставя на бруталните метеорологични условия, суровата среда, глада и жаждата.

Миналата седмица той официално стана посланик на програмата "Възстановяване на Украйна", която има за цел да възстанови 18 жилищни сгради в района на Киев, пише БГНЕС. Проектът е стартиран от платформата за набиране на средства на Зеленски United24.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback