fallback

Броят на отменените полети заради пожара на летището в Чикаго е почти 2000

Полицията разглежда версията за умишлен палеж

27.09.2014 | 11:22 Автор: Георги Стоянов

Броят на отменените полети заради пожара на летището в Чикаго достигна почти 2000. Полицията разглежда версията за умишлен палеж. Задържан е 36-годишен служител на аерогарата. Все още не са повдигнати обвинения, съобщава Bloomberg, цитирайки неназовани източници от органите на реда.

Bloomberg съобщава, че полицията и пожарникарите в Аурора, Илинойс са отказали да съобщят името на мъжа, но информират, че той е запалил пожарите в мазето на сградата и „не сътрудничил“, когато огнеборците се опитали да му помогнат с нараняванията и да го изведат от сградата.

Още по темата

Вследствие на пожара бяха евакуирали диспечерите в сградата и полетите по една от основните дестинации за Southwest Airlines, American Airlines и United Continental Airlines са били прекратени.

Службата на федералната авиоадминистрация /FAA/ за Чикаго в Аурора е един от най-оживените авиодиспечерни центрове в САЩ. Тя ръководи полетите над Илинойс, Индиана, Уисконсин и Айова.

Около 45% от излитащите полети от международното летище O'Hare в Чикаго, второто най-голямо в САЩ, бяха отменени. 79% от полетите на близкото летище Мидуей също са били отменени, според FlightAware.Ефектът от инцидента е бил усетен в цялата страна, от Ню Йорк, до Атланта и Далас.

 

fallback
Още от Свят
fallback