fallback

Думите на Обама пред ООН напомнят за реториката на Джордж Буш

Коментар на Пол Алън за телевизия Bloomberg

26.09.2014 | 17:07 Автор: Георги Стоянов

Джефри Голдбърг пише в The Atlantic следното: Президентът Обама изнесе реч пред Организацията на обединените нации, която ми напомня за най-острите изказвания на Хилъри Клинтън и дори за Джордж Буш младши. 

Обама посочва Русия като виновник за кризата в Украйна, погребва мита за обвързаността в Близкия изток, тоест, че всички проблеми в Близкия изток са свързани с конфликта между Израел и палестинците и обещава да поведе борбата срещу варварството.

И се оказва, както виждаме от проучванията на общественото мнение, че одобрението за президента Обама е на рекордно високи нива – 41%.

"Изправени сме пред по-смъртоносна и идеологически промита порода терористи, които си позволяват извращения с една от големите световни религии", заяви президентът Барак Обама пред общото събрание на ООН.

"Те нямат място в никоя религиозна вяра. Те не могат да търсят съчувствие от света и не трябва да имат приятели в тази зала". Това пък са думи на Джордж Буш младши от преди 11 години, признесени от същата трибуна по отношение на джихадистите в Ирак и Афганистан.

 

fallback
Още от Свят
fallback