Лондон: Източната половина на Бахмут е в ръцете на "Вагнер"

Фронтовата линия минава по река Бахмутка в центъра на града

11.03.2023 | 11:50 Редактор: Искра Ангелова
Лондон: Източната половина на Бахмут е в ръцете на

През последните четири дни бойците на частната военна компания "Вагнера" са превзели по-голямата част от източната половина на град Бахмут в Донецка област. Сега фронтовата линия минава по река Бахмутка в центъра на града. Това съобщава британското министерство на отбраната в Twitter.

Отбелязва се, че въоръжените сили на Украйна продължават да държат западната част на града. Украинските защитници по-специално унищожиха ключови мостове през реката, която тече от север на юг през ивица открито пространство с ширина 200-800 м между сградите, предава БГНЕС.

Според британското разузнаване, тъй като украинската армия може да стреля от укрепени сгради на Запад, този район се е превърнал в зона на бойни действия. Според британското министерство на отбраната това може да усложни опитите на силите на "Вагнер" да продължат фронталното си настъпление на Запад.

"Въпреки това украинските сили и техните линии за снабдяване на Запада остават уязвими от опитите на Русия да заобиколи защитниците от север и юг", се добавя в съобщението.

Снимка: БГНЕС


3
2 rate up comment rate down comment 6
Минко
преди 1 година
Да изглежда че Путин освен да бомбардира мирни хора и градове не може да се справи на бойното поле и вече се провали.Той посрами Руската бойна слава градена със Столетия.За съжаление сегашното поколение. Ще помни това а не че Русия е майка на световни гении като Менделеев, Ломоносов Сахаров Достоевски.Ще асоциира Русия С Вагнер и Путин. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 4
Иван
преди 1 година
Вече. 6месеца Русия не може да превземе Бахмут .Това показва колко е немощна армията и при положение че Украйна е с население 3пъти по малко.Става засмях .Да напоследък Украйна се по снабди с модерни уръжия каквито Путин няма и не може да си направи.Казват че 1танк Леопард2 може да се справи с 12танка Т 72 Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Бб
преди 1 година
Абе половината е превзет още преди седмица. Сигнализирай за неуместен коментар