fallback

Дъщерята на Навални: Не е виждал семейството си повече от година

"Няма да спрем да се борим", категорична е Даша Навалная

04.03.2023 | 09:20

Даша Навалная, дъщерята на затворения руски дисидент Алексей Навални, призова руския президент Владимир Путин да прекрати войната в Украйна и да освободи баща ѝ и политическите затворници в страната. "Няма да спрем да се борим, докато и двете цели не бъдат постигнати", каза Навалная в обширно интервю пред Си Ен Ен.

Даша каза, че "главната цел" на работата на нейния баща и антикорупционната фондация е "Русия да стане свободна държава, да има открити избори, да има свобода на печата, свобода на словото и просто знаете, да имате възможност да станем част от нормалната западна демократизирана общност". 

Навалная също така изрази нарастваща загриженост от условията в затвора за баща ѝ. Семейството ѝ е имало ограничен достъп до Навални, а неговите адвокати могат да го видят само "през охранявана завеса. Така че не можем да знаем със сигурност здравословното му състояние и той не е виждал семейството си повече от половин година", каза тя, цитирана от БГНЕС.

"Не съм го виждалa лично повече от година и това е доста тревожно, като се има предвид, че здравето му става все по-лошо и по-лошо", подчерта Навалная.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback