Най-малко 6 души са загинали при руски обстрел в Херсон по време на речта на Путин

"Светът няма право да забравя, че за руската бруталност и агресия няма никакви граници", смята Зеленски

21.02.2023 | 19:28 Редактор: Петя Кръстева
Най-малко 6 души са загинали при руски обстрел в Херсон по време на речта на Путин

Най-малко шестима души са били убити при руски удари по южния украински град Херсон, който украинската армия отвоюва през ноември, предаде Франс прес, като се позова на висш украински военен. Атаката е съвпаднала с годишното обръщение на руския президент Владимир Путин към двете камари на парламента.

"Точно по времето на речта на кръвожадния диктатор Путин врагът удари жилищни сгради, критична инфраструктура", обяви в Telegram говорителят на Южното регионално командване на украинската армия Владислав Назаров. Той добави, че по предварителни данни има "шестима мъртви и 12 ранени".

"Светът няма право да забравя дори за минута, че за руската бруталност и агресия няма никакви граници", каза украинският президент Володимир Зеленски. Той изрази съболезнованията си към роднините на жертвите и каза, че "терористичната държава" Русия ще носи отговорност за това, пише БТА.

Обстрелът е бил насочен към жилищен район и автобусна спирка. По данни на Южното регионално командване на украинските въоръжени сили руската армия е обстрелвала града с многобройни ракетни установки. Снимки и видео, качени в социалните мрежи, чиято достоверност все още се проверява, показват убити и ранени хора в близост до сгради с разрушения.

Снимка: БГНЕС