Песков: Думите на Нюланд доказаха ролята на САЩ като основен провокатор на международно напрежение

"Това е добре позната за нас гледна точка", заяви прессекретарят на руския президент

19.02.2023 | 15:42 Редактор: Искра Ангелова
Песков: Думите на Нюланд доказаха ролята на САЩ като основен провокатор на международно напрежение

Изявленията на зам.-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд за пореден път изтъкват ролята на Вашингтон като основен провокатор на международно напрежение.

Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за телевизионното предаване "Москва. Кремъл. Путин", предаде ТАСС.

"Госпожа Нюланд принадлежи към твърде обширния лагер на най-агресивните "ястреби" в американската политика. Това е добре позната за нас гледна точка. Тя за пореден път подчертава колко дълбоки са различията помежду ни. Тя за пореден път подчертава навярно ролята на Съединените щати като основен провокатор на съществуващото международно напрежение", каза Песков в коментар за тези изявления, цитиран от БТА.

По този начин говорителят на Кремъл отвърна на изказването на Нюланд, че САЩ смятат, че Крим, който Русия анексира през 2014 г., трябва да бъде демилитаризиран и че Вашингтон подкрепя украински атаки по военни цели на полуострова, припомня Ройтерс.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 3
Симитчиев
преди 1 година
НЯМА какво руснак да не даде за долари. ВСИЧКО на света и свето и несвето и стойно и нестойно - ВСЕ. Така че не са им виновни американците. Самите са си. Проблема е в това че и Украинците са същи. В момента по-на кеф на американците са вторите. Сигнализирай за неуместен коментар