fallback

Скандалният кмет на Торонто се оттегля от предизборната надпревара

На негово място ще се кандидатира брат му Дъг Форд

13.09.2014 | 15:10 Автор: Ирина Георгиева

Скандалният кмет на Торонто Роб Форд, който си навлече лоша слава заради проблеми с алкохола и наркотиците, е оттеглил кандидатурата си за местните избори през октомври заради здравословното си състояние. На негово място ще се кандидатира неговият брат Дъг Форд, който е общински съветник.

Номинацията на Роб Форд е била оттеглена часове преди изтичането на крайния срок за промени в изборнiте книжа за вота на 27 октомври. Последвала семейна размяна на постове, достойна за драма на Шекспир. 

След отпадането на скандалния градоначалник неговият племенник Майкъл Форд е оттеглил кандидатурата си на изборите за членове на градския съвет и заболелият чичо Роб Форд е бил включен на негово място в списъка на кандидатите в изборите за градски съветници. По-късно бе обявено, че братът на кмета – 49-годишният Дъг Форд ще е кандидата за кмет на Торонто. Досега той беше член на градския съвет и шеф на предизборния щаб на брат си. 

"Брат ми ме помоли да кажа на хората колко много го е грижа за града. Това е повече от работа за Роб. Това е работата на живота му и неговата страст да се бори за града и за всеки един от вас. Той ми каза, че се нуждае от мен да поема щафетата, докато той се фокусира върху здравословното си състояние. Ние искаме да продължим да работим за напредъка, който Роб постигна, и така хора, аз официално съм част от тази кампания." - заяви Дъг Форд, брат на кмета на Торонто.

Дъг Форд допълни, че би желал да създаде отговорно правителство в най-големия град на Канада , като подчерта, че споделя изцяло ценностите на своя брат.

Междувременно, докато един кмет се оттегля, друг се прицели в депутатско място. Кметът на Лондон Борис Джонсън ще се кандидатира за депутат на парламентарните избори догодина, като представител на консервативната партия в избирателния окръг Западен Лондон. 

"Много доволен да обявя, че ще имам честта да участвам в изборите след 236 дни като кандидат на консервативната партия. Очевидно съм развълнуван. Това ще бъде трудна и дълга битка, но нямам съмнения, че ще можем да осигурим на Дейвид Камерън и консерваторите абсолютна победа през 2015 г."- отбеляза Джонсън.

Анализатори коментират, че участието на лондонския кмет в парламентарните избори го превръща в потенциален приемник на Дейвид Камерън на премиерския пост. Борис Джонсън, който е известен с добото си настроение и постоянната си усмивка, получи международна известност след провеждането на Олимпийските игри през  2012 г. в британската столица.

fallback
Още от Свят
fallback