fallback

Руски ракети прелетяха над части от Румъния и Молдова по пътя си към Украйна

Киев не си е позволил да ги свали, за да не застраши населението в двете държави

10.02.2023 | 14:16 Автор: Ирена Бакърджиева

Руски ракети, летящи от Черно море към Украйна, са пресекли границите на Молдова и Румъния, която е член на НАТО, твърди главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна - Валери Залужни, в коментар за тежката серия ракетни удари по енергийната система на страната в петък сутринта, предава РБК-Украйна.

"Днес, 11 февруари, в 10:18 часа две руски крилати ракети "Калибър" пресякоха държавната граница на Украйна с Република Молдова. Около 10:33 часа тези ракети пресякоха въздушното пространство на Румъния. След това отново навлязоха във въздушното пространство на Украйна в точката на пресичане на границите между трите държави", каза Залужни.

Той добави, че ракетите са изстреляни от Черно море, пише "Фокус".

Съгласно изявление на говорителя на ВВС на ВСУ Юрий Игнат, Украйна е могла да свали ракетите над Румъния и Молдова, но не го е направила веднага заради риск от заплаха за населението на тези страни.

По-рано днес руската армия отново нанесе масиран ракетен удар срещу Украйна, включително в Киев, Лвов и Харков. В някои региони след обстрела започна влошаване на проблемите с енергоснабдяването.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback