fallback

Скандалният кмет на Торонто е приет в болница

Диагнозата е коремен тумор

11.09.2014 | 12:40 Автор: Ирина Георгиева

Скандалният кмет на Торонто Роб Форд, който си навлече лоша слава заради проблеми с алкохола и наркотиците, е приет в болница с диагноза коремен тумор. От лечебното заведения съобщават, че през последните три месеца състоянието на Форд се е влошило. Директорът на болницата, където е приет Роб Форд, заяви, че откритият тумор никака не е малък. По думите му по-нататъшните изследвания ще покажат дали е доброкачествен и злокачествен. 

"Роб Форд се оплакваше от коремни болки, които продължавали повече от три месеца, като се се влошили през последните 24 часа. Направените днес изследвания показаха наличието на тумор. Кметът ще остане в болицата за допълнителни изследвания, за да бъде установена окончателната диагноза." - заяви Рубен Девлин, директор на болница Хъмбър Ривър в Торонто. 

Скандалът около Роб Форд се разрази в края на миналата година, след като кметът призна, че е пушил крек, докато е бил „в пиянски ступор". По-късно Форд обяви, че постъпва в клиника за лечение и рехабилитация на зависимости.

Въпреки скандалните си прояви и лошото си име в момента Форд води енергична предизборна кампания за получаване на втори мандат на предстоящите през октомври местни избори. В началото на кампанията си той заяви, че скандалът с наркотиците донесъл международно признание и за пореден път обеща да намали разходите на местната управа.

 

fallback
Още от Свят
fallback