Нов закон разрешава добавянето на насекоми в храните на територията на ЕС, 30% искат да пробват. Те са идеалният отговор за много проблеми в хранително-вкусовата промишленост. Насекомите са лесни за отглеждане, имат високо съдържание на хранителни вещества (подобно на пилешко, говеждо, риба или свинско), а освен това са вкусово неутрални.
Повече от 2 млрд. души по света ядат насекоми. Техните любители в Европа също се увеличават. От днес е в сила нов закон на ЕС. Официално домашните щурци могат да се използват в храната - замразени, сушени или на прах, пише БГНЕС. От четвъртък това ще се отнася и за ларвите на брашнен бръмбар.
"Понастоящем има още осем заявления за разрешаване на насекоми като храна", казват от Европейската комисия.
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: