fallback

Частен самолет се разби край бреговете на Ямайка

На борда е имало двама души – крупен строителен предприемач от Ню Йорк и съпругата му

06.09.2014 | 16:00 Автор: Мариета Иванова

Частен самолет се разбил близо до бреговете на Ямайка. На борда е имало двама души – крупен строителен предприемач от Ню Йорк и съпругата му. И двамата притежават лиценз за пилотиране. Те са сигнализирали службите за въздушен контрол, че имат проблем, малко след което контактът е бил изгубен.

Бреговата охрана в ямайския град Порт Антонио изпрати моторници, хеликоптер и военен, които търсят отломки от машината. Тя е паднала на около 14 километра от брега след като значително се е отклонила от курса си.

 Американските военно-въздушни сили дори изпратили два военни самолета F-15, които да ескортират частния самолет, преди той да се разбие.

Машината е била пилотирана от Лари Глейзър, предпирмач от Рoчестър, Nю Йорк. Неговата компания Buckingham Properties притежава повече от 60 големи обекта със обща застроена площ над 10 млн. кв. км.

Падналият самолет е модел Socata TBM700. Според американските  авиационни власти най-вероятната причина за инцидента е пилотът да е получил хипоксия – рядко срещано състояние, причинено от загуба на налягането в кабината, при което човек изпада в безсъзнание.

 

fallback
Още от Свят
fallback