fallback

Валери Тодоров: Диалогът за Украйна предстои да се разширява

Двете страни ще продължат да се изнудват, коментира журналистът

06.09.2014 | 09:53 Автор: Мариета Иванова

Диалогът за Украйна предстои да се разширява, коментира в предаването Денят On Air журналистът и дългогодишен кореспондент на БНТ и БНР Валери Тодоров. Той посочи, че остават нерешени проблемите, които провокираха конфликта в Източна Украйна.

 „Много от истините , които потънаха в информационната война също не са се проявили. Докато не се проявят тези гледни точки, които натежаха на конфликта, смятам, че напредък няма да има”, коментира Тодоров.

По думите му двете страни ще продължат да се изнудват една друга „именно чрез активиране на отделни точки на противопоставяне”. Според него, „докато не се решат политическите въпроси, разговорите ще имат временен и нетраен характер”.

„Виждате, че двете страни говорят на различен език- Киев вече говори за децентрализация, докато формулировката, която тече от Москва към сепаратистите, е за либерализация. Това е един ключов въпрос от политическите реформи, които неизбежно трябва да последват”, коментира журналистът.

Той посочи, че ключов елемент в преговорите, е размяната на пленници. По думите му осъществяването на тази размяна ще е интересна, предвид факта, че  „Киев държи 200 пленници, а донбаските сепаратисти 1000”.

Вижте цялото интервю от видео файла.

 

fallback
Още от Свят
fallback