Как мемоарите на Хари "взривиха" Англия и разделиха обществото

В книгата има твърдения, че Хари е молил баща си да не се жени повторно за Камила

10.01.2023 | 13:55 Редактор: Вяра Димова

Огромен интерес към книгата на принц Хари, която е в продажба на Острова от днес. Книжарници в Лондон отвориха врати след полунощ, за да обслужат дългите опашки, извили се за мемоарите, озаглавени "Резервен".

Редящите се на опашки заявиха, че искат да чуят разказите за кралското семейство от първоизточника.

"Моите приятелите само за това говорят", разказа един от желаещите да си вземе книгата. "Той има много трудно детство. Мисля, че му беше трудно да израсне в тази среда. Това е неговата история и ние не можем да го съдим", посочи англичанка.

От една от големите вериги заявиха, че книгата на принц Хари е "едно от най-големите заглавия за предварителна поръчка от десетилетие". Тя е 410 страници и излиза по цял свят на 16 езика. До момента няма реакция от Бъкингамския дворец или двореца Кенсингтън. Обществото обаче е разделено трябва ли да се изнесат семейните тайни на страниците на книгата. 

"Всички много го обичаха в Обединеното кралство. Но сега вече не става дума за него, а за семейството му. Не мисля, че публиката трябва да го знае", смятат някои от хората.

Мемоарите вече оглавяват бестселърите във Великобритания според Amazon. В книгата има твърдения, че Хари е молил баща си да не се жени повторно за Камила, признава, че е убил 25 талибани по време на службата си в Афганистан, както и за трудните отношения между Меган и Кейт.

Основна тема в книгата е голямата загуба на принцеса Даяна. Хари държи отговорна пресата за преследването на Даяна в злополучната нощ в Париж, както и за много други вреди в неговия личен живот. В интервю вчера той заяви, че кралското семейство е сключило сделка с дявола.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС