fallback

Над 3% от жителите на Англия и Уелс се определят като част от ЛГБТК+ общността

Около 262 хиляди човека се идентифицират с различен пол от биологичния

06.01.2023 | 22:45 Автор: Ирена Бакърджиева

Около 3 процента от жителите на Англия и Уелс, навършили 16 години, се самоопределят като част от ЛГБТК+ общността, предаде Ройтерс.

Преброяването на населението във Великобритания през 2021 г. бе първото, при което на хората бе задаван въпрос за сексуалната им ориентация. Данните станаха публично достояние днес. Резултатите са в съответствие с предишни проучвания, обхванали по-тесен кръг от хора, отбелязва Ройтерс.

Около 262 хиляди човека – 0,5 процента от навършилите 16 години - са отговорили, че полът, с който се идентифицират, за тях е различен от биологичния. Въпросите са били пожелателни и 7,5 процента от хората са отказали да дадат отговор за своята сексуална ориентация, а 6 процента не са отговорили на въпроса за половата си идентичност, предаде БТА.

43,4 милиона души в Англия и Уелс са казали, че са хетеросексуални, а 1,5 милиона (3,2 процента от населението) на 16-годишна възраст и повече се определят като гейове, лесбийки, бисексуални или други. Около 1,5 процента от хората са заявили, че са гейове или лесбийки, а 1,3 процента - че са бисексуални. 0,3 процента са отбелязали квадратчето "друга сексуална ориентация", като две трети от тези хора се самоопределят като пансексуални.

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Свят
fallback