fallback

Нов прочит на Отче наш във Венецуела

По време на молитва името на Бог е заменено с името на покойния президент Уго Чавес

03.09.2014 | 11:50 Автор: Ирина Георгиева

Още по темата

Нов прочит на молитвата „Отче наш“ във Венецуела. По време на свой конгрес Единната социалистическа партия на страната замени обръщението към Бог с името на покойния президент Уго Чавес с обръщението към Бог.

Социалистическият прочит на молитвата бе изречен от делегатката Мария Естрея Урибе. Обръщението към бившия лидер на страната бе посрещнато от залата с бурни аплодисменти.

"Наши Чавес, който си на небето, да се свети името ти и да дойде при нас заветът ти, така че да можем да го разпространим на хората тук и навсякъде. Дай ни светлината си и ни води всеки ден. Не ни въвеждай в изкушенията на капитализма, избави ни от злото на олигархията и от престъплението на контрабандата, защото наша е родината, мирът и животът во веки. Амин. Да живее Чавес!

Въпреки, че Уго Чавес почина през март 2013 г., към личността му във Венецуела има огромна почит. Негови снимки са разлепени навсякъде в столицата Каракас, а държавната телевизия постоянно излъчва откъси от неговите речи.

Докато държеше държавното кормило, Чавес впрегна всички информационни средства за създаване на култ към своята личност. Уго Чавес спечели подкрепата на венецуелците с мащабната си социална програма и честите си критики срещу капитализма.

Надарен оратор, притежаващ истински усет за спектакъла, той мобилизира седемте държавни телевизии и трите радиостанции, за да разпространява идеите си сред венецуелците.

 

fallback
Още от Свят
fallback