Шолц призова германците да посрещнат Новата година с увереност и енергия

"Държава, която върви с устрем и бързина към добро, сигурно бъдеще", каза канцлерът на Германия

31.12.2022 | 09:02 Редактор: Ирена Бакърджиева
Шолц призова германците да посрещнат Новата година с увереност и енергия

Канцлерът на Германия Олаф Шолц отправя призив към германците да посрещнат Новата година с увереност и енергия, предаде ДПА, като се позова на предварително разпространен текст на новогодишното му обръщение.

"С оглед войната на Русия срещу Украйна, собствената ни страна, но също ЕС и НАТО, демонстрираха сплотеност и сила", казва Шолц и добавя, че Германия е "силна страна".

"Държава, която върви с устрем и бързина към добро, сигурно бъдеще. Държава, която може да отстоява своята позиция, особено в трудни времена. Държава, в която не изоставяме никого - независимо дали е в града или извън града, независимо дали е стар или млад, независимо дали е заможен или не толкова заможен, независимо дали е роден тук или е дошъл у нас по-късно", казва Шолц.

Историята на 2022 г. е за страната ни, в която се "застъпваме за други". В този контекст Шолц припомня, че 29 милиона души са участвали в доброволческа работа, с огромно състрадание и желание да помогнат, посрещайки бежанците от Украйна, предаде БТА.

Шолц хвали и собственото си правителство, което е осигурило големи пакети от помощи, така че всеки да може да се справи с повишените цени. "Нашата сплотеност е най-големият ни актив", казва Шолц.

Снимка: БГНЕС