fallback

Асад обяви новото правителство на страната

Държавният глава постави като задача на новия кабинет да завоюва доверието на гражданите

01.09.2014 | 11:31 Автор: Мариета Иванова

Сирийският президент Башар Асад обяви новото правителство на страната. Държавният глава постави като задача на новия кабинет да завоюва доверието на гражданите.

В новия кабинет постовете си запазиха ръководителите на главните ведомства в страната. Без промяна на министрите остават министерствата на външните и вътрешните работи, както и на отбраната.

Бившият съперник на Башар Асад на президентските избори Хасан ан-Нури оглави новото министерство на административното развитие. В новия кабинет липсват представители на несистемната опозиция в страната.

Новите министри положиха клетва в присъствието на президента Асад. Той заяви, че дейността на представителите на кабинета трябва да е прозрачна и убедителна.

„Успехът на правителството се основава на доверието на гражданите. Когато има проблем, който можем да разрешим, трябва да им кажем това. Не трябва да даваме обещания, които са по-големи от нашите възможности“, заяви Асад.

Междувременно сирийската армия продължи настъплението срещу Джобар в покрайнините на Дамаск, смятана за база на групировката „Ислямски фронт“.

По данни на ООН от началото на конфликта в Сирия през март 2011 г. са загинали над 190 хил. души.

fallback
Още от Свят
fallback