Захарова: Масово изнасилват украински жени в Европа, ООН удобно мълчи

Привличането на вниманието към истински хуманитарен проблем не е в техните правила, посочи говорителят на МВнР на Русия

03.12.2022 | 16:48 Редактор: Елеонора Танева
Захарова: Масово изнасилват украински жени в Европа, ООН удобно мълчи

ООН и правозащитните организации мълчат за появилите се данни за изнасилване и сексуално робство на украински бежанци в Европа. Това написа говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в своя канал в Telegram .

Дипломатът обърна внимание на изявлението на шведското министерство на равенството, в което се посочва, че украинските бежанци все по-често стават жертви на сексуално робство в Европа. 

"ООН и правозащитните структури мълчат, защото привличането на вниманието към истински хуманитарен проблем не е в техните правила. Или защото изработват друга политическа поръчка. Честно казано и двата варианта са лоши", каза тя.

Захарова отбеляза още, че шведските медии от месеци публикуват съобщения за изнасилвания, извършени срещу украински жени, но не е имало реакция от страна на Киев и международната общност.

В края на юни еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон в разговор с руските шегаджии Владимир Кузнецов (Вован) и Алексей Столяров (Лексус) призна, че украинските бежанци в Европа масово биват отвеждани в сексуално робство.

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 1
Наблюдател
преди 1 година
Захарова завижда на украинските бежанци Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
А кой носи отговорност тези жени да са избягали и да не са си в страната и на топло вкъщи? Кой е на чужда територия? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
"Захарова: Масова изнасилват украински жени в Европа, ООН удобно мълчи" ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Неграмотните *** на този провален сайт служат само да пействат статии от автоматичния преводач на Гугъл, без дори малко да редактират неточностите. Сигнализирай за неуместен коментар