Писмо на кралица Елизабет II се продаде за 8300 евро

Купувачът е идентифициран само като жена, живееща в чужбина

27.11.2022 | 23:05 Редактор:
Писмо на кралица Елизабет II се продаде за 8300 евро
Писмо на кралица Елизабет II се продаде за 8300 евро

Лично писмо, написано от покойната британска кралица Елизабет II, беше продадено на търг в Германия за 8300 евро, което значително надхвърли началната цена от 2600 евро.

Купувачът беше идентифициран само като жена, живееща в чужбина.

Аукционната къща Eppi, базирана в Щутгарт, продаде на търг кралското писмо, датирано от 1966 г. Писмото от две страници е адресирано до германската състезателка по конен спорт Ети Плеш, родена като Мария Грифин фон Вюрмбранд-Щупах, чиито коне два пъти печелят престижното състезание Епсом Дерби в Англия.

Кралицата пише на "скъпата госпожа Плеш" и че е "толкова възхитена от прекрасната картина" на конете в провинциалното ѝ убежище Сандрингам, "която получих от Вас и г-н Плеш за Коледа", пише БГНЕС.

40-годишният тогава монарх завършва благодарственото си писмо с прозрението, че търпението е може би най-важната добродетел в отглеждането на коне, както и малкото късмет.

Обсъждайки потенциалните купувачи на кралски сувенири, Фердинанд Бенедикт Епли от аукционната къща каза пред Deutsche Presse-Agentur: "Има ентусиасти, които търсят пощенски пратки с интересна история или от видни податели и определено има много фенове на британското кралско семейство".

Освен писмото на кралицата, по време на търга беше предложено и писмо от Бъкингамския дворец от кабинета на лейди Даяна, както и произведения на изкуството, мебели и други предмети, принадлежали на покойната британска кралица.

Снимка: БГНЕС