Многохиляден протест в Ню Йорк, след като полицай удуши чернокож

Ерик Гарнър е починал през юли докато е бил арестуван по подозрение, че е продавал цигари без бандерол

24.08.2014 | 09:59 Редактор:
Многохиляден протест в Ню Йорк, след като полицай удуши чернокож
Многохиляден протест в Ню Йорк, след като полицай удуши чернокож

Хиляди хора участваха в мирно шествие по улиците на Стейтън Айлънд в знак на протест срещу смъртта на чернокож мъж, след като е бил задържан от полицай, съобщава BBC.

Ерик Гарнър е починал през юли докато е бил арестуван по подозрение, че е продавал цигари без бандерол.

Инцидентът е станал седмици преди чернокожият тинейджър Майкъл Браун да бъде убит от полицията в Мисури.

18 годишният младеж беше прострелян на 9 август, след като е бил спрян от полицейски служител за това, че е вървял по уличното платно във Фъргюсън, малко предградие на Сейнт Луис.

Убийството предизвика дни на протести, при които се наложи да се намеси Националната Гвардия.

Някои от протестиращите в Ню Йорк носеха плакати с надпис „Животът на чернокожите има значение”, докато други настояваха за спарведливост в случаите с Гарнър и Браун, на фона на засилено полицейско присъствие.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
черно море
преди 10 години
Аз се връщам от Хюстън. За да направим приказката кратка чернокож пазач ми каза че трябва да му дам пет долара за да ме пусне на място където трябваше да го направи след като ми запише документите. Аз му казах че ще стоя докато дойдат да ме вземат. Той ме заплаши че ще се оплаче че съм го обидил на расистка основа. Проблема в Америка е че Клинтън с цел да спечели изборите 1992 започна да се заиграва с чернокожите, жените и всякакви фрагменти от обществото с цел добиване на политически дивиденти. Това е особено порочно защото вместо да утвръждава законността, създава конфронтация в обществото /както го правят нашите комунисти/. В случая цвета на "жертвата" не трябва да бъде обект на обсъждане, а престъплението срещу живота на "жертвата" ако има такова. Сигнализирай за неуместен коментар