fallback

Повече от 191 хиляди души са загинали от началото на конфликта в Сирия

ООН разкритикува "международната парализа", която насърчавала "убийците"

22.08.2014 | 16:51 Автор: Мариета Иванова

Над 191 000 души са загинали от началото на конфликта в Сирия. Това съобщи ООН като разкритикува "международната парализа", която насърчава "убийците".

"Убийците, разрушителите и мъчителите в Сирия и в Ирак бяха поощрени и окуражени от международната парализа", заяви в комюнике върховният комисар на ООН за човешките права Нави Пилай.

Най-голям брой документирани от ООН убийства е бил регистриран в провинция Дамаск (39 393), следвана от Алепо (31 932), Хомс, Идлиб, Дараа и Хама.

Повече от 85 процента от загиналите са мъже, както и в предишни доклади ООН не прави разграничение между бойци от цивилни.

Съобщава се за загинали 8803 непълнолетни, от които 2165 деца под 10 години, но техният действителен брой вероятно е по-голям, тъй като възрастта на жертвите не е документирана в по-голямата част от случаите.

Самият списък е съставен на базата на данни от пет различни източника: сирийското правителство (до края на март 2012 г.), Сирийския център за наблюдение на човешките права (до края на април 2013 г.), Сирийския център за статистики и изследвания, Сирийската мрежа за правата на човека и Центъра за документиране на нарушенията.

 

fallback
Още от Свят
fallback